BETÖRÉSVÉDELEM

betores

Védekezni a betörők ellen költségkímélő módszerekkel és átgondoltan érdemes. Érdemes átgondolni mekkora értéket kívánunk megóvni a rossz fiúktól. Egy jó biztonsági ajtó több százezer forintba is kerülhet, ami riasztó berendezés nélkül nem mindig tartja távol a betörőt! Felesleges lehet százezreket költeni drága biztonsági zárra, vagy ajtóra amikor értékes és könnyen értékesíthető dolgokat nem tartunk a lakásunkban.

Amikor biztonsági zárakon és egyéb berendezéseken gondolkodunk, mindig gondoljunk arra hogy:”Az én lakásom legyen mindig jobban védve, mint a szomszédoké”

A betörőnek legtöbb esetben nincs ideje sokat vacakolni egy ajtóval és igyekszik olyan célpontot választani ahová gyorsan és csendben be tud törni. Olyan lakásajtók a ‘legjobb’ célpontok számukra, ahová zártöréssel, feszítővassal esetleg maghúzásos módszerrel gyorsan be tudnak jutni, majd ugyanilyen gyorsan távozni a könnyen értékesíthető értékekkel.

Általában érdemes legalább kétféle zárral felszerelt ajtón gondolkodni, amit egyféle módszerrel nem lehet kinyitni. A legjobb biztonsági ajtó is felesleges, ha az ablakon, vagy erkély ajtón könnyen be tudnak jutni. A műanyag nyílászárókkal felszerelt lakások a legkedveltebb célpontok lehetnek, mert lehet bármilyen zárral felszerelve, akkor sem áll ellen a feszítővasnak. Ezért nem is neveznék műanyag, több ponton záródó ajtót biztonsági ajtónak. Sokszor megesett, hogy olyan ajtónyitás miatt hívtak segítségül ahol műanyag ajtó volt. Nekem, akinek arra is vigyáznom kell, nehogy roncsolódjon az ajtó, néhány percet vesz igénybe a nyitása.

Műanyag ablakokra és ajtókra is tudunk kevésbé ismert, de praktikus és hatékony védelmi megoldást ajánlani!

Szaktanácsadásért keressenek elérhetőségeimen, mert ingyen és készségesen nyújtok segítséget.

Azonnali segítség, ha baj van:
+36 20 280 5184

Gyors zárszerviz, gyors zárcsere!